Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов се срещна с посланика на Кралство Дания Сьорен Якобсен.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов се срещна с посланика на Кралство Дания  Сьорен Якобсен.

BOBSTH 12:28:01 15-03-2019
GI1227BO.025
Благоевград - датски посланик - среща

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов се срещна с посланика на Кралство Дания Сьорен Якобсен.


Благоевград, 15 март /Емил Михайлов, БТА/
Областният управител Благоевградска област Бисер Михайлови и заместникът му Иван Стоянов се срещнаха с посланика на Кралство Дания у нас Сьорен Якобсен, съобщиха от областната управа.
По време на срещата са обсъдени възможностите за инвестиции от датска страна на територията на региона. Областният управител е отбелязал, че вече има датска компания, която развива успешно своя бизнес в Благоевград и това е пивоварната "Карлсберг".
Посланикът е акцентирал на факта, че все повече датски компании са инвестирали в различни сфери на родната икономика и този брой продължава да расте. Обсъдени са и възможности за установяване на по-тесни връзки между област Благоевград и Дания.
Областният управител е очертал възможностите за развитие на региона, като е отбелязал важното стратегическо място на областта, през чиято територия преминава международен коридор, изграждането на автомагистрала "Струма", която е част от Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Централна Европа с тази част на континента, която несъмнено допринася за по-динамичното развитие на района, тъй като има важно социално-икономическо значение.
Посланикът на Кралство Дания се е запознал и с възможностите за развитие на културния, историческия, винения, планинския и спа туризма в региона, които ще допринесат за развитието и разгръщането на просперитета и на по-малките населени места./ГИ/