В края на годината ще бъде представена Стратегията за младежта след 2020 година

В края на годината ще бъде представена Стратегията за младежта след 2020 година

BOBSTH 11:28:01 15-03-2019
GI1127BO.013
Варна - стратегия - дискусия

В края на годината ще бъде представена
Стратегията за младежта след 2020 година


Варна, 15 март /Данаил Войков, БТА/
Националната стратегия за младежта след 2020 година трябва да бъде готова в началото на следващата година, но ние имаме амбицията в края на 2019 година да я представим на заседание на Министерски съвет. Това каза днес във Варна зам. - министърът на младежта и спорта Ваня Колева, която участва в среща за Стратегията с младите хора от града. Тя уточни, че преди това проектът ще бъде поставен на национално обсъждане.
Зам.-министърът посочи, че идеята е Националната стратегия да бъде направена по един нов подход. По думите й за първи път ще се работи с младите хора по структурата на стратегията. Тя обясни, че рамката и основните приоритети ще бъдат изработени с младежите. Колева посочи, че по време на срещата иска да се дискутира районирането на стратегията, защото не може да се каже, че младите хора в различните региони на страната имат едни и същи интереси, приоритети и потребности.
Колева каза още, че в стратегията ще бъде дадена възможност за възрастово разделение. Според нея, младите хора между 15 и 19 години в училищна възраст имат едни потребности, а тези до 24 години, които учат висше образование или пък се занимават с професионалното си развитие - съвсем различни. Младежите от 25 до 29 години, които имат семейства, постигнали са конкретни професионални резултати, също имат коренно различни потребности, обобщи Колева.

/ГИ/