Кметът на Плевен е поздравил съгражданка по повод на 100-годишнината й

Кметът на Плевен е поздравил съгражданка по повод на 100-годишнината й

BOBSTH 18:05:31 14-03-2019
PP1804BO.006
Плевен - столетница - кмет

Кметът на Плевен е поздравил
съгражданка по повод на
100-годишнината й


Плевен, 14 март /Малин Решовски, БТА/
Кметът на Плевен Георг Спартански днес поздрави Марийка Парлапанова по повод на нейната 100-годишнина, съобщи пресцентърът на общината.
Юбилярката е родена в плевенското село Брест. В Плевен е от 19-годишна. Работила е дълги години като бригадир в консервния комбинат "Георги Кирков". Майка е на двама сина, които имат юридическо образование. Единият е адвокат, а другият на 80-годишна възраст ръководи международна компания в столицата, се посочва в съобщението.
Баба Марийка има четирима внуци и четирима правнуци. Тя и днес рецитирала стихове, които си спомняла от ученическите години, имала чувство за хумор, разказвала спомени от живота си.
От две години не приемала лекарства, хапвала всичко и се чувствала добре. Нейната баба доживяла 109 години, а в рода са имали и други дълголетници.
Плевенската столетница помнела миналото, но се вълнувала и от актуалните новини. "България е мила и скъпа - за нея оставиха костите си по бойните полета много наши синове - не я изпускайте", съветвала тя гостите си. "Бъдете сплотени - така ще успеете", казала столетницата, допълват от общинския пресцентър.
/ПП/