Бъдещето на киберсигурността, медиите, медицината ще бъде дискутирано на Webit форум в София

Бъдещето на киберсигурността, медиите, медицината ще бъде дискутирано на Webit форум в София

BOBSTH 12:47:01 12-03-2019
BH1246BO.001
Webit - форум - предстоящо

Бъдещето на киберсигурността, медиите, медицината ще бъде дискутирано на Webit форум в София


София, 12 март /Нелли Желева, БТА/
На 14 и 15 май бъдещето на киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения интелект ще бъдат дискутирани в рамките на 15 събития на Webit форум в и пред НДК в София. Това съобщават организаторите на проявата.
Изданието е единайсето, като фондация Webit вече е в процедура по избор на новата дестинация през 2020 година.
Двайсет и седем града от цяла Европа, сред които Амстердам, Париж, Лондон, Мадрид, се състезават да бъдат домакин на Webit.Festival Europe 2020, се казва в съобщението.
Според публично предоставена информация и оценка икономическият ефект за страната-домакин възлиза на над 60 милиона на събитие.
Webit стана причина световните медии, сред които Форбс, Економист, Ал Джазира и много други, да заменят използваното в миналото определение за София като "столицата на най-бедната държава в ЕС" с респектиращото - "София - дигитална столица", се подчертава в текста.
Събитието е домакин на над 15 тематични конференции и изложение и място, на което над 10 000 посетители от над 110 държави правят бизнес и сверяват часовниците си с последните технологии и бъдещето на индустриите, пише още в съобщението.
"Сред над 400-те световни лектори има основатели на едни от най-големите и успешни компании в света, откриватели, изследователи, предприемачи, инвеститори, роботи, летящи хора, киборги и много знаменитости като Марк Кюбан /с 4,5 милиарда лично богатство/". Всички те ще дойдат на изданието в София.
Фондация Webit ежегодно подпомага и стартъп екосистемата като избира 200 /от над 4000 кандидатстващи/ стартиращи компании от България, Европа и света и им предоставя възможност да имат щанд на събитието, а победителят от "Игрите за предприемачи", която е на втория ден, си тръгва с чек за 200 000 евро.

/РУМ//БХ/