Футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия

Футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия

BOBSTH 09:40:31 04-03-2019
RM0940BO.001
Перник - осъден футболист

Футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия


Перник,4 март /Елка Робева,БТА/
Пернишкият окръжен съд потвърди присъда на Районен съд - Радомир, с която футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия. Наказанието е три месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.
С.И. е признат за виновен в това, че на 18 септември 2016г., около 18.45 часа, в село Ковачевци, на стадион "Димитровец" по време на футболна среща между отборите на ФК "Буря" и ФК "Партизан" нанесъл удар с юмрук в дясната поясна област на главния съдия. На потърпевшия Б.Н. е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на десен бъбрек.
В 87-та минута топката излязла в ъглов удар в полза на ФК "Буря" , като след изпълнението му бил отбелязан гол и резултатът станал 2:1 за отбора на същия отбор. След регистрирането на гола обаче съдията бил наобиколен от футболисти на губещия тим, които били недоволни от съдийството. В този момент С.В.И. затичал към съдията и започнал да го псува, да го обижда и да му се заканва. Той дори го изритал с "бутонките" в областта на дясното коляно,заради което последвал червен картон. Ядосаният играч изритал отново съдията,този път в лявото коляно. Нанесъл му удар с юмрук в областта на бъбреците, от който съдията приклекнал от болка. След края на срещата като се прибрал в Перник Б.Н. отишъл на преглед в МБАЛ "Рахила Ангелова". На следващия ден съдебен лекар му издал съдебномедицинско удостоверение.
Агресивният футболист трябва да заплати и разноските по делото.
Присъдата не подлежи на обжалване и протест.
/РУМ/