Туристическият информационен център в Хасково ще участва с четири общини от региона във "Ваканция 2019"

Туристическият информационен център в Хасково ще участва с четири общини от региона във "Ваканция 2019"

BOBSTH 12:39:01 11-02-2019
PP1238BO.012
Хасково - туристически център - изложение

Туристическият информационен център в Хасково
ще участва с четири общини
от региона във "Ваканция 2019"


Хасково, 11 февруари /Николай Грудев, БТА/
Туристическият информационен център в Хасково ще участва във "Ваканция 2019", съобщиха от общинската институция. Традиционното международно туристическо изложение ще отвори врати от 14 до 16 февруари в "Интер експо център"-София.
Основна цел на присъствието на форума ще бъде популяризиране на туристическия потенциал на община Хасково, привличане на туристи в региона, създаване на нови ползотворни контакти с представители на туристическия бранш и обмяна на опит с колеги от други общини.
В подкрепа на идеята за съвместно представяне на регионалния туристически продукт в областта, и тази година общините Хасково, Свиленград, Ивайловград и Минерални бани ще разположат изложбените си щандове в общ павилион върху площ от 36 квадратни метра.
Всяка една от общините е предвидила нещо ново и интересно, с което да изненада и привлече вниманието на посетителите, посочиха организаторите. Община Хасково ще се представи с нова, специално изработена за изложението рекламна брошура. За първи път ще бъде представена и картата-пътеводител "Опознай родния край - Хасково", в която са включени 55 обекта в областта.
През дните на изложението общините от областта ще имат възможност да поканят представители на туристическия бизнес за участие в друг техен проект. Това е предстоящият опознавателен инфотур за туроператори и блогъри през април. Партньор в инициативата е и община Кърджали.
/ПП/