Броят на родените в Монтана бебета се е увеличил през 2018 година

Броят на родените в Монтана бебета се е увеличил през 2018 година

BOBSTH 15:59:31 21-01-2019
PP1558BO.012
Монтана - новородени - увеличение

Броят на родените в Монтана бебета
се е увеличил
през 2018 година


Монтана, 21 януари /Цветомир Цветков, БТА/
През 2018 г. в държавната болница МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана са родени 716 бебета, докато през 2017 г. броят им е бил 655, съобщи директорът на болницата д-р Тони Тодоров.
Много родители от близки и далечни общини в Северозападна България предпочитат раждането на тяхното дете да бъде в болницата в Монтана заради добрата апаратура и подготвените специалисти тук, коментира д-р Тодоров.
По повод на празника Бабинден днес в родилното отделение бе отслужен водосвет, а майки на родени в отделението деца поляха ръцете на акушерки и лекари според обичая. Началникът на отделението д-р Николов подари осветени гривни, одеяла и играчки на родителите на двама близнаци, които са последните бебета, родени в отделението през миналата година - на 31 декември.
Д-р Тони Тодоров съобщи, че родилното и неонатологичното отделение на болницата в Монтана са единствените в трите северозападни области - Видин, Монтана и Враца, с високо второ ниво на компетентност, докато останалите са с трето ниво. През тази година ще пуснем в експлоатация специална операционна зала към родилното отделение, която ще се ползва само за раждания с цезарово сечение и за хирургическа намеса при проблемни раждания, допълни директорът на болницата.
/ПП/