Наградиха 150 деца в Берковица, направили добро през миналата година

Наградиха 150 деца в Берковица, направили добро през миналата година

BOBSTH 15:33:01 21-01-2019
RM1532BO.005
Берковица - добри дела - награди

Наградиха 150 деца в Берковица, направили добро през миналата година


Берковица, 21 януари /Цветомир Цветков, БТА/
На церемония в Берковица бяха наградени 150 деца от града и селата на общината, направили добри дела през миналата година.
Децата са се включили в конкурса на местната община и на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и са направили различни добрини.
На церемонията бяха връчени 60 индивидуални и 4 групови награди - купи, грамоти и торти. Специална награда бе присъдена на 7а клас от Второ ОУ "Х. Смирненски" в Берковица. Тези деца печелят конкурс с награда 400 лева и решават да дарят сумата за лечението на младеж от Берковица, който страда от прогресивна мускулна дистрофия, движи се с инвалидна количка и се нуждае от спешно лечение. Класът единодушно е решил вместо за пикник и радостни игри да дари парите за лечение. Наградени са и други класове от гимназия "Иван Панов" и от Лесотехническа професионална гимназия в Берковица, които събрали средства да се закупят очила на дете от семейство с големи финансови затруднения, нагостили възрастни хора от дома за стари хора в Берковица с домашно приготвени храни и събрали пари за закупуване на хранителни продукти за нуждаещи се хора от община Берковица.
Празникът на доброто се провежда за пета поредна година в Берковица. Докато в началото номинираните бяха 30, то тази година те са 150. Това е доказателство, че добротата завладява все повече млади хора в Берковица, обявиха от общината в града.

/РУМ/