Плевенският театър подготвя нова премиера - "Картоиграчи" от Гогол, за 9 февруари

Плевенският театър подготвя нова премиера - "Картоиграчи" от Гогол, за 9 февруари

BOBSTH 15:48:02 18-01-2019
PP1546BO.015
Плевен - театър - премиера

Плевенският театър подготвя
нова премиера - "Картоиграчи" от Гогол,
за 9 февруари


Плевен, 18 януари /Малин Решовски, БТА/
Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен в своя юбилеен, 100-тен сезон, ще представи нова премиера - класическото заглавие "Картоиграчи" от Гогол - на 9 февруари, съобщиха от културния институт.
Тече усилена подготовка под режисурата на Денис Азаров от "Гогол-център" - Москва, който ще дебютира на българска сцена. Сценографията е дело на Илья Кутянский, костюмите - на Ваня Боуден, а композитор е Вадим Каверин. Преводът от руски е на Василка Бумбарова.
Очакванията са класическата творба да бъде показана в нов прочит от гледна точка на нашето съвремие, като изведе пред зрителя за размишление и забавление темата за играта като начин на живот.
В постановката с интерес се очаква изявата на силната мъжка актьорска трупа на театъра в Плевен - Асен Данков, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Петьо Кръстев, Георги Енчев, Генадий Николов, Сергей Константинов, с нови попълнения - Александър Кънев и Васил Витанов. В спектакъла, както винаги в Плевенския театър, се залага и на яркото дамско актьорско присъствие - Нина Илиева-Петкова, Мария Йорданова, Бориса Сарафова и Камелия Хатиб, отбелязват от театъра.
Билетите за премиерата, която за първи път е насрочена за съботен ден - 9 февруари, вече са пуснати в продажба. Обявена е и втора премиера - на 26 февруари. Началото е от 19.00 часа.
/ПП/