Делегация от италианския град Лука пристигна в Пловдив за откриването на проекта "Пловдив - Европейска столица на културата"

Делегация от италианския град Лука пристигна в Пловдив за откриването на проекта "Пловдив - Европейска столица на културата"

BOBSTH 14:25:01 12-01-2019
PP1423BO.020
Пловдив - община - делегация

Делегация от италианския град Лука пристигна в Пловдив за откриването на проекта "Пловдив - Европейска столица
на културата"


Пловдив, 12 януари /Дима Шопова, БТА/
Делегация от италианския град Лука, водена от зам.-кмета Стефано Раджианти, пристигна днес в Пловдив. Гостите се срещнаха с кмета на Пловдив Иван Тотев и със заместника му по културата Александър Държиков. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.
Останалите гости са почетният консул на България в Тоскана Алесандро Бузони и директорът на фондацията "Джакомо Пучини" в Лука Луиджи Виани. Гостите са разговаряли с музикалния директор на Операта в Пловдив - маестро Диан Чобанов.
По време на срещата са били обсъдени възможности за сътрудничество както между двата града, така и между отделните културни институти. Визитата е по повод на официалния спектакъл "Ние сме всички цветове", с който се открива "Пловдив - европейска столица на културата 2019" в 19.00 часа.
Преди това гостите ще присъстват на официалното откриване на изложбата "Изкуството на свободата - от Берлинската стена до уличното изкуство" на пл. "Римски стадион".
/ПП/