Директорът на полицията в Монтана награди деца за рисунки по темета "Полицаят е мой приятел и учител"

Директорът на полицията в Монтана награди деца за рисунки по темета "Полицаят е мой приятел и учител"

BOBSTH 13:06:01 11-01-2019
GI1305BO.014
Монтана - полиция - деца - награждаване

Директорът на полицията в Монтана награди деца
за рисунки по темета "Полицаят е мой приятел и учител"


Монтана, 11 януари /Цветомир Цветков, БТА/
Директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана старши комисар Ивайло Антонов се срещна в полицията с три деца от Лом и Берковица на 10 и 12 години, които са се представили отлично на Националния конкурс за детска рисунка на тема "Полицаят е мой приятел и учител". Антонов е наградил децата с грамоти и подаръци и им е благодарил за участието в конкурса.
Децата са 12-годишните Александра Александрова и Михаела Михайлова от Първо ОУ "Никола Първанов" в Лом и 10-годишната Велислава Филипова от Трето ОУ "Иван Вазов" в Берковица. Те се обучават в детските полицейски управления към ОД на МВР.
За Националния конкурс за детска рисунка "Полицаят е мой приятел и учител" са били изпратени 84 рисунки на деца, обучаващи се в Детските полицейски управления в страната. Рисунките на участниците са били изложени на благотворителен търг на церемонията "Полицай на годината". От разпродажбата са събрани 5000 лева, а сумата е добавена към събраните средства от Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, уточниха от ОД на МВР в Монтана.

/ГИ/