Банско открива новия ски сезон на 15 декември с много изненади под снега

Банско открива новия ски сезон на 15 декември с много изненади под снега

BOBSTH 13:10:01 08-12-2018
IS1309BO.019
Банско - ски сезон - откриване - предстоящо

Банско открива новия ски сезон на
15 декември с много изненади под снега


Благоевград, 7 декември /Димитър Владов, БТА/
Банско открива новия ски сезон на 15 декември с много изненади под снега, съобщиха от общината. Началото е от 8.30 часа с играта "Открий злато в лифта", която ще зарадва над 100 посетители на курорта. Всеки, който се качи на лифта, ще има възможност да спечели специални златни артикули.
В 11.00 часа ще бъде даден старт на играта "Влез в отбора на шампиона". Специален гост на курорта по време на откриването ще бъде олимпийският и световен шампион от Австрия Патрик Ортлиб. Той ще се бори да привлече най-добрите скиори, които да се изправят отборно с него срещу тима на Марк Жирардели. Най-бързият състезател сред всички тях ще спечели награда сезонна карта за Банско.
От 13.00 часа е началото на най-атрактивната игра на Бъвдеришка поляна - "Ловци на съкровища" за голямата награда нов лек автомобил. Освен това могат да бъдат открити специални СПА почивки, уикенди за двама, златни артикули, мобилни устройства и много други изненади.
След празничния снежен ден забавленията ще продължат от 17.30 часа на площада в центъра на града с концерт на фолклорни състави от община Банско, кукерско шествие и лазерно шоу. Официалното откриване на новия зимен сезон е в 18.00 часа и ще завърши с празнична заря.
Най-успешният български курорт очаква изключително силен сезон. За поредна година Банско ще приеме стартове от Световната купа. От 22 до 24 февруари 2019 година в курорта идват най-добрите състезатели в алпийските ски при мъжете за алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом. Само преди дни Банско получи пореден приз от Академията на световните ски награди в Кицбюел. По този начин топ курортът се нареди сред 26-те най-предпочитани дестинации на планетата. Българският курорт е и сред 8-те на планетата, които притежават 6 приза от общо 6 издания на Световните ски награди.


/ИС/