Община Варна купува още два буса за хора с увреждания

Община Варна купува още два буса за хора с увреждания

BOBSTH 14:41:01 07-12-2018
AM1440BO.010
/ПП/Община Варна - хора с увреждания

Община Варна
купува още два буса
за хора с увреждания


Още два буса, пригодени за хора с увреждания, купува Община Варна. В момента върви процедура по доставката им, след което предстои да бъдат оборудвани. Така общинският автопарк, който могат да ползват хората със специални нужди, ще предлага общо 8 превозни средства. В момента наличните 6 буса се ползват много активно от около 2000 души. Това обяви кметът Иван Портних на тържество, по време на което бяха наградени активисти от Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция на хората с увреждания. В него участват представители на 31 неправителствени организации. За активната им работа бяха отличени д-р Радко Радев - председател на Дружество на инвалидите - Варна; Обретен Михов - представител на Съюза на инвалидите в България в община Варна; Елка Кръстева - председател на Асоциация "Човешки права - стъпка по стъпка"; Д-р Йорданка Ненчева - председател на УС на Асоциация "Да съхраним жената"; Мария Чанкова - член на УС на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения.

"Благодаря на всички за доброто сътрудничество. Това е изключително важно партньорство за нас. Много са предизвикателствата, пред които сме изправени, но съм убеден, че когато гледаме в една посока и работим заедно, ще дойдат и добрите резултати", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна продължава да развива социалната програма. През следващата година започва изграждане на нов Център за лица с увреждания, включително с множествени увреждания, с капацитет от 90 места. За целта в Аспарухово ще бъдат ремонтирани две помещения. Новата социална услуга ще бъде в подкрепа и на семействата на хората с увреждания, тъй като ще осигурява възможност и за нощувка за хората със специални потребности.

"Искам от мое име и от името на Обществения съвет да благодаря на кмета, че намира време и има желание да ни помага. Ние искаме всичко и сега, веднага, но не винаги се получава така. Затова нека с упоритост и инат нещата да стават по-добре", каза д-р Радко Радев. Благодарност към организациите отправи и Коста Базитов, зам.-кмет на общината. Веднага след награждаването бе направен отчет за свършеното през годината и предложения за работа на съвета през 2019 г.--

Община Варна
гр. Варна
бул. "Осми Приморски полк" 43

www.varna.bg
Телефонен Указател :
http://www.varna.bg/bg/articles/502/Contacts.html

/АМ/