ХАЙФУ центърът в Плевен осъществи телемост с изложение за иновации в здравеопазването в Москва

ХАЙФУ центърът в Плевен осъществи телемост с изложение за иновации в здравеопазването в Москва

BOBSTH 14:39:31 07-12-2018
RM1438BO.024
Плевен - Москва - телемост

ХАЙФУ центърът в Плевен осъществи телемост с изложение за иновации в здравеопазването в Москва


Плевен, 7 декември /Малин Решовски, БТА/
ХАЙФУ центърът в Плевен осъществи телемост с изложение на иновативното руско здравеопазване в Москва, съобщиха от Медицинския университет в Плевен.
Доц. д-р Добромир Димитров - ръководител на плевенския екип, зам.-декан на факултета "Медицина", е открил едночасовата телевръзка. Аудиторията в Москва е проследила ХАЙФУ хирургия на живо, при която без скалпел, чрез термично стопяване посредством фокусиран ултразвук, е бил унищожен 9-сантиметров миомен възел на българска пациентка. Д-р Венцислав Георгиев - гинеколог с опит в прилагането на ХАЙФУ технологията, е водил демонстрацията с директна комуникация на руски език с аудиторията в Москва. По време на процедурата пациентката е била в постоянен контакт, както с екипа на ХАЙФУ центъра, така и с аудиторията в Русия. Това е станало възможно, тъй като процедурата се е осъществявала с минимална упойка. Ултразвуковата хирургия е продължила 60 минути, средната използвана енергия е била 350W, като в ранния следобед пациентката е изписана успешно от ХАЙФУ центъра.
Телемедицинската връзка е осъществена с изключително високо качество на сигнала и е преминала без технически проблеми. Освен доц. д-р Димитров и д-р Георгиев, членове на екипа са били д-р Надя Станиславова и д-р Мариян Дуканов.
Участието на плевенските лекари е било в рамките на медицинско изложение "Седмица на руското здравеопазване", което се провежда под патронажа на президента на Руската федерация Владимир Путин, посочват от университета в Плевен. Форумът се организира от няколко руски държавни институции с участието на много високотехнологични здравни компании, предлагащи съвременни технологии и лекарства в различни области на здравеопазването.


/РУМ/