Жена на 55 години от Габрово е била измамена с голяма сума пари, отправяни са й заплахи

Жена на 55 години от Габрово е била измамена с голяма сума пари, отправяни са й заплахи

BOBSTH 14:15:01 07-12-2018
RM1414BO.019
Габрово - полиция - измами

Жена на 55 години от Габрово е била измамена с голяма сума пари, отправяни са й заплахи


Габрово, 7 декември /Жанет Михова, БТА/
Жена на 55 години е била измамена чрез телефонни обаждания и е била принудена да даде на непознати 12 хиляди лева и 1600 евро. Това съобщиха от ОД на МВР.
Мъже неколкократно са се представяли за комисари от националната служба за борба с тероризма, отправяли са и заплахи към жената.
Това е третият случай на измами с големи суми пари в Габрово през тази седмица. В полицейските бюлетини на 3 и на 4 декември са регистрирани измами на 71-годишна габровка, дала на телефонни измамници 10 хиляди евро и 25 хиляди лева и на 72-годишен мъж от село Гъбене, ощетен с 14 хиляди евро, 220 лева и 200 грама златни накити.
По повод зачестилите телефонни измами с големи суми пари от ОД на МВР в Габрово предупреждават гражданите, особено възрастните и самотно живеещи хора, да не се поддават на заблуди, провокации и склоняване за съдействие от тяхна страна чрез плащане, предоставяне или даряване на парични суми на служители на МВР. При поискване на пари от непознати лица по телефона, незабавно прекъснете връзката с тях, повторно избиране няма да има, съветват от полицията и допълват, че незабавно трябва да се сигнализира на МВР чрез телефон 112.
От полицията обясниха още, че телефони 6 166, 7 166 и 8 166 не съществуват и на тях не отговарят органите на МВР. Според полицията при набирането на тези телефони жертвите се свързват отново със същото лице, което е замесено в измамата. В повечето случаи има заплахи за физическа разправа, но възрастните хора не бива да изпадат в паника, а незабавно да прекратят телефонната връзка.

/РУМ/