Търговище грейна в празнична украса

Търговище грейна в празнична украса

BOBSTH 18:28:31 06-12-2018
GI1827BO.027
Търговище - елха - светлини

Търговище грейна в празнична украса


Търговище, 6 декември /Боряна Димитрова, БТА/
Търговище грейна в празнична украса. Тази вечер кметът Дарин Димитров, заедно с децата на града, запали светлините на елхата на централния площад "Свобода" и постави началото на поредицата от празнични прояви по повод Коледните и Новогодишните празници.
Настроението в празничния Никулден повдигаше с изпълнения духовият оркестър, с диригент Красимира Коларова. В тържеството около коледното дърво участва с куклено шоу театрална къща "Мариета и Марионета" от София и както и 9-годишната Елена Добрева, която изпълни коледна песен. Вокална група "Протайм" и приятели представиха авторската песен по стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче".
Дошлите на празника имаха възможност да напишат свое послание към приятел в специално обособен кът с пощенска кутия. А след тържеството всички послания украсиха във вид на гирлянди елхата.
Коледно-новогодишната програма на община Търговище включва още коледно надиграване на местни състави и индивидуални изпълнители. На 21 декември ПФА "Мизия" ще представи спектакъла "Добра дара, вит-превит кравай" за жителите и гостите на града. На 25 и 26 декември Дядо Коледа ще раздава подаръци на най-малките. А в новогодишната нощ в Търговище ще гостуват Райна и Стефан Рядков, Новата година ще бъде посрещната с празнична заря.

/ГИ/