Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око"

Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око"

BOBSTH 14:11:01 26-11-2018
GI1410BO.009
Търговище - парк "Борово око" - ремонт

Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око"


Търговище, 26 ноември /Боряна Димитрова, БТА/
Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око". Зоната се обновява от екипи на общинско предприятие "Флора", сега се извършва асфалтиране на централата алея, съобщиха от общинската управа след като кметът Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева са проверили днес хода на ремонтните дейности.
Освен рехабилитация на настилката, се изграждат и три нови градински пространства, в центъра на алеята. Там ще бъдат монтирани малка сцена и седящи места, подходящи за деца от 3 до 6 години. Предвидена е и възможност за озвучаване, за да се провеждат различни детски спектакли и представления.
На централната алея ще бъдат поставени нови пейки, както и нова чешма със специално обособено място за домашни любимци. Предстои преасфалтиране и на т.нар. "Алея на занаятите", където се провеждат част от културните прояви в седмицата на Традиционния пролетен панаир, е пояснил директорът на "Флора" Асен Чакъров.
Общинското предприятие ще обнови и настилката около езерото "Борово око". Старите каменни плочи ще бъдат подменени с нови. По предписание се премахват и опасни тополи в района. Дейностите се извършват след издадена експертна оценка от ландшафтния архитект на Общината, че дърветата са стари и представляват непосредствена опасност за преминаващите граждани. На мястото на премахнатите ще бъдат засадени нови върбови дървета.
Всички ремонтни дейности по обновяването парка се извършват в зависимост от метеорологичните условия и ще продължат и през следващата година. В началото на мандата на кмета Димитров в парка бяха монтирани осветителни тела и поставени камери за видеонаблюдение. Обновените зони също ще бъдат оборудвани с такива, допълват от администрацията.

/ГИ/