В рехабилитацията на отсечка от пътя Попово-Бяла са вложени близо 10 млн. лева

В рехабилитацията на отсечка от пътя Попово-Бяла са вложени близо 10 млн. лева

BOBSTH 16:43:31 10-11-2018
PP1642BO.004
Попово - път - ремонт

В рехабилитацията на отсечка
от пътя Попово-Бяла
са вложени близо 10 млн. лева


Попово, 10 ноември /Боряна Димитрова, БТА/
В рехабилитацията на отсечка от пътя Попово-Бяла са вложени близо 10 млн. лева. Парите са осигурени от националния бюджет, а ремонтните дейности започнаха през пролетта, съобщи началникът на отдел "Пътно поддържане" към Областното пътно управление в Търговище Петко Борисов.
Изцяло обновената отсечка е с дължина 17,440 км. Цялото трасе е преасфалтирано, положени са два пласта асфалтобетон, които да гарантират дълготрайност и товароносимост. В рехабилитацията на отсечката е използвана и технологията за студено рециклиране на старата настилка, обясни управителят на фирмата изпълнител на строително-ремонтните работи "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД Божидар Тодоров.
Второкласният път от Попово за Бяла е част от републиканската мрежа. Последно е бил ремонтиран преди по-малко от десет години, но заради всекидневния трафик, предимно на тежкотоварни автомобили, е силно амортизиран.
Вече са възстановени банкетите. Положена е и нова маркировка. Изцяло са подменени ограничителните системи около второкласния път. Предстои да бъдат поставени указателни знаци и табели.
/ПП/