В Пловдив специализираните полицейски сили демонстрираха способности

В Пловдив специализираните полицейски сили демонстрираха способности

BOBSTH 13:38:01 10-11-2018
MH1337BO.014
Пловдив - полиция - демонстрации

В Пловдив специализираните полицейски сили демонстрираха способности


Пловдив, 10 ноември /Таня Благова, БТА/
Служителите от сектор "Специализирани полицейски сили" към областната дирекция на МВР - Пловдив зарадваха жителите и гостите на града с атрактивна демонстрация на умения и способности, по повод професионалния празник на българската полиция - 8 ноември /Архангел Михаил/.
Бяха представени умения на моторизираното звено "Сигма" и мобилни екипи за борба с масовите безредици, които неутрализираха агресивни футболни фенове, полицейски кучета показаха дисциплина, послушание и изпълнителност на командите, неутрализиране на агресивен престъпник с помощта на кучета, полицейска лична защита и бойни техники, както и неутрализиране и задържане на укриващ се и барикадирал се престъпник.
Специален гост на събитието бе зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов. Той пожела Свети Архангел Михаил, който е небесният закрилник на българско войнство, към което принадлежат нашите полицаи да бди над тях, както и да им дава сили да пазят живота, здравето и имуществото на гражданите, да им дава сили да се борят със злото и винаги да побеждава доброто, както и успешна служба.

/МХ/