Жители на област Разград показаха през фотообектива забележителности на европейски държави

Жители на област Разград показаха през фотообектива забележителности на европейски държави

BOBSTH 09:52:31 10-11-2018
MH0951BO.002
Разград - фотоконкурс - изложба

Жители на област Разград
показаха през фотообектива
забележителности на европейски държави


Разград, 10 ноември /Садет Кърова, БТА/
Забележителностите на европейски държави оживяха снощи във фоайето на Общинския културен център в Разград с фотоизложбата "Поглед от Лудогорието към Европа". Това бе финалът на едноименния фотоконкурс, обявен от Областната администрация в началото на октомври. Близо сто жители на областта изпратиха свои творби за участие във фотоконкурса, съобщиха организаторите. Журито е разгледало 182 снимки, които разкриват европейското културно наследство на 17 държави-членки на ЕС през фотообектива на разградчани. Сред фотографиите, осигурили награди на авторите си, има най-много от Италия, Великобритания и Румъния. Получени са и две снимки от държави извън Европейския съюз - Монако и Швейцария.
Всички участници във фотонадпреварата в трите възрастови групи получиха награди от областния управител Гюнай Хюсмен. За най-малките фотографи - шест годишните Дея Колева и Теодор Ганев наградите бяха ученически раници с пособия за първия учебен ден.
Областният управител поздрави авторите на снимките за показаните творчески заложби и им пожела да посетят още много красиви и интересни места и да направят още по-интересни фотоси.
/МХ/