В Разлог отбелязват 95 години от откриването на първото здравно заведение в града

В Разлог отбелязват 95 години от откриването на първото здравно заведение в града

BOBSTH 13:10:02 09-11-2018
MH1309BO.031
Разлог - здравеопазване - годишнина

В Разлог отбелязват 95 години от откриването
на първото здравно заведение в града


Благоевград, 9 ноември /Димитър Владов, БТА/
Членове на Българския младежки червен кръст при СУ "Братя Каназиреви" освежиха оградата на Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог, с което започнаха проявите по повод 95 години от откриването на първото здравно заведение в града. Събития за годишнината ще има през целия ноември, съобщиха от общината.
Многопрофилната болница за активно лечение - Разлог отваря врати през 1923 г. и е правоприемник на Общинска болница. Първоначално е функционирала като изолатор на инфекциозно болни, през годините дейностите се увеличават, разкриват се нови отделения и така през 1951 г., след обединението с Поликлиниката се трансформира в Обединена болница. През 1967 г. болницата се сдобива с нова сграда, а от 2000 г. се преобразува и в търговско дружество.
Днес "МБАЛ- Разлог" е районно лечебно заведение, което обслужва над 56 хиляди жители на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и временно пребиваващите български и чуждестранни туристи, посещаващи туристическите дестинации в района.
/МХ/