ЦУТНТ в Разград обяви седмия ученически журналистически конкурс "Григор Попов"

ЦУТНТ в Разград обяви седмия ученически журналистически конкурс "Григор Попов"

BOBSTH 18:14:31 08-11-2018
GI1813BO.016
Разград - ученици - конкурс

ЦУТНТ в Разград обяви седмия ученически
журналистически конкурс "Григор Попов"


Разград, 8 ноември /Садет Кърова, БТА/
Центърът за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ в Разград обяви началото на седмия национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов", съобщиха от извънучилищното звено. Той се организира в партньорство с Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.
Конкурсът е в три раздела: публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. В него могат да участват ученици от втори до XII клас от цялата страна в три възрастови групи. Срокът за предаване на творбите е до 15 февруари в Центъра за ученическо техническо и научно творчество или на e-mail: gr.popov@abv.bg.
Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образоването и науката. Целта е да се популяризира името и делото на бележития разградски журналист и театрал Григор Попов, както и да се стимулират младите хора от цялата страна да се развиват и изявяват в областта на журналистиката, припомнят организаторите./ГИ/