"Превод от детски" ще има срещи с читателската публика и в Добрич

"Превод от детски" ще има срещи с читателската публика и в Добрич

BOBSTH 16:11:31 08-11-2018
GI1610BO.004
Добрич - "Превод от детски" - дискусии

"Превод от детски" ще има срещи
с читателската публика и
в Добрич


Добрич, 8 ноември /Юлияна Христова, БТА/
Книгата "Превод от детски. Как да спасим децата от възрастните и обратно" ще има срещи с читателската публика и в Добричка област, съобщават от ГЕРБ за поредицата от дискусии, които се организират със съдействието на народния представител Даниела Димитрова.
На обсъжданията с педагози и родители в дните между 17-19 ноември авторката Димитрина Проданова ще отправи съвети като психолог как децата да бъдат опознати и разбрани. Проданова посочва, че книгата е различна, тъй като е "вода от извора" и всяка глава започва с истински истории. Психологът разглежда в книгата различни теми: детските хистерии, как се свиква с детската градина, детските страхове, телевизия и компютър, първи клас, вредни навици, емоционална интелигентност и редица други, които са изпитание за родителите. Книгата отправя послание, че справянето е възможно и то не с борба за надмощие, контрол и сила, а с общуване, уважение и партньорство.
В предстоящите срещи в Добрич, Балчик, Каварна, Тервел и Шабла ще участва и илюстраторът на "Превод от детски" Данчо Русчев - Джино, информират организаторите.

/ГИ/