Чудната градина в Добрич вече има и оранжерия

Чудната градина в Добрич вече има и оранжерия

BOBSTH 15:35:02 08-11-2018
IS1534BO.011
Добрич - Чудната градина - оранжерия

Чудната градина в Добрич вече има и оранжерия


Добрич, 8 ноември /Юлияна Христова, БТА/
Чудната градина в Добрич вече има и оранжерия, съобщават от общината за придобивката на първото социално предприятие в региона на младежи с интелектуални затруднения.
Оранжерията, която бе открита днес, е част от общински терен с площ 3.5 декара, предоставен на предприятието за безвъзмездно ползване за срок от десет години. Под покрива на Чудната градина вече ухаят теменужки и се подготвя разсад за пролетни цветя. Очаква се в оранжерията да заработят двайсетина младежи от Дневния център за възрастни с увреждания и от защитени жилища, които ще се включат в отглеждането и на подправки и зеленчуци.
Чудната градина е създадена по проект на фондация "Свети Николай Чудотворец" в Добрич, която обединява усилията на родители на деца с увреждания. Средствата за проекта са набрани от благотворителни прояви, от спектакъла "Джанки в Манхатън" по творба на д-р Хасан Ефраимов от Добрич, подкрепа е дала и Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения. Чудната градина вече продава своя продукция на традиционния фермерски пазар в Добрич.


/ИС/