КОРАДО - България отбеляза 50 години от основаването си и 20 години като част от КОРАДО груп

КОРАДО - България отбеляза 50 години от основаването си и 20 години като част от КОРАДО груп

BOBSTH 16:53:01 31-10-2018
AM1652BO.012
/ПП/КОРАДО - ГОДИШНИНА

КОРАДО - България отбеляза 50 години 
от основаването си и 20 години 
като част от КОРАДО груп
Стражица, 31 октомври /Марина Петрова, БТА/
Заводът за радиатори в Стражица КОРАДО - България отбеляза 50 години от основаването си и 20 години като част от КОРАДО груп. В деня, в който дружеството чества двете годишнини, се състоя извънредно заседание на Общото събрание на акционерите, на което бе взето решение дружеството да изплаща дивиденти на акционерите на 6 месеца. За първото полугодие на 2018 г. като дивиденти ще бъдат изплатени 1 316 861 лева, което прави 10 стотинки на акция, съобщи на пресконференция Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на КОРАДО груп.
Той подчерта, че цената на акциите се развива в разумна тенденция, без резки скокове, което в дългосрочен план привлича инвеститорите. КОРАДО - България е една от шестте компании, чиито акции се търгуват в Премиум сегмента на Българската фондова борса.
Чамек припомни, че от пет години заводът произвежда пълен набор от конвектори, а сега, след присъединяването на фирмата "ThermWet" към Корадо Груп, производственото портфолио ще се разшири с централизирани системи за отопление и вентилация на цели сгради.
Иржи Резничек, директор на завода КОРАДО - България, представи резултатите от приходите, печалбата и продажбите за деветте месеца на годината. Той посочи, че печалбите за този период са над 5 милиона лева, което е увеличение от 39 процента. Заводът е закупил терен от 30 декара с прилежаща стара сграда, която ще бъде реконструирана и санирана. Там ще бъде базирана складова продукция, а в освободеното пространство в основната сграда ще бъде изграден нов бояджийски цех. Очаква се ремонтните дейности да приключат за година и половина, а стойността на инвестицията е около осем милиона лева.
В завода в Стражица работят 235 души, като средната работна заплата е около 1300 лева. От компанията разработват програма с набор от стимули, чиято цел е да привлича висококвалифицирани специалисти и работници, като им дава възможност да се обучават, развиват, завършват и надграждат своето образование, посочиха от ръководството на компанията.
От дружеството се надяват през следващите години да привлекат в Стражица свои партньори и съинвеститори, отбеляза Войтех Чамек. На тържествена церемония от името на ръководството на Община Стражица беше връчен благодарствен плакет на Иржи Резничек, директор на завода КОРАДО - България.

снимки: Данаил Йорданов
/АМ/