С нова инвестиция в Лом беше отбелязана 180-годишнина на пристанището

С нова инвестиция в Лом беше отбелязана 180-годишнина на пристанището

BOBSTH 17:03:31 18-10-2018
IS1703BO.018
Лом - пристанище - годишнина - честване

С нова инвестиция в Лом беше отбелязана 180-годишнина на пристанището


Лом, 18 октомври /Цветомир Цветков, БТА/
Нов вход на пристанище Лом бе открит днес по случай честването на 180 години от откриването на пристанището.
На церемонията присъстваха директорът на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов, областният управител на Монтана Росен Белчев, видинският митрополит Даниил, кметът на Лом Пенка Пенкова директорът на "Български пощи" Деян Дънешки и т.н.
Новият автоподход е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг, ограда, портал, КПП, монтирано е енергоспестяващо осветление. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна инфраструктура" е на стойност 2,3 милиона лева, съобщи Ангел Забуртов. Той коментира, че пристанището в Лом е притегателна точка за икономическо развитие на града и района и очаква в бъдеще в Лом да има нови производства заради близостта до пристанището и основните търговски коридори.
Кметът на Лом Пенка Пенкова заяви, че хората в Лом не гледат на пристанището само като на пристан за търговски кораби, а с него са свързани техните надежди за по-добро бъдеще. Тя пожела успех на пристанището в бъдещата му дейност.
Видинският митрополит Даниил освети новият вход на пристанището в Лом и отслужи водосвет.
Дънешки, Забуртов и митрополит Даниил валидираха нова пощенска марка с изображение на пристанище Лом.

/ИС/