Село Коларово е домакин на традиционния Фестивал на кестена

Село Коларово е домакин на традиционния Фестивал на кестена

BOBSTH 10:08:01 13-10-2018
MM1007BO.004
Беласица - фестивал на кестена

Село Коларово е домакин на традиционния Фестивал на кестена


Благоевград, 13 октомври /Димитър Владов, БТА/
Днес в село Коларово, община Петрич, за седма поредна година ще се проведе Фестивал на кестена. Празникът ще бъде открит в 13:00 часа на сцената пред читалище "Яне Сандански", съобщиха организаторите от Природен парк "Беласица".
На изложението от шатри участниците ще представят традиционни храни, напитки и други продукти от региона, както и материали свързани с културното и природно наследство. Вкусните кестенови плодове ще се предлагат варени, печени или приготвени в ястия и ще са незаменима украса на всеки щанд. В празничната програма участие ще вземат самодейните състави при читалищата от населените места на Подгорието и Петрич, които ще представят местен фолклор. По време на събитието в творческо ателие "Сръчко" ще има забавления за малки и големи.
Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие, в партньорство с Българска фондация "Биоразнообразие" и Пирински туристически форум./ММ/