В Тетевен за трета година се е състоял арт пленер

В Тетевен за трета година се е състоял арт пленер

BOBSTH 10:02:31 13-10-2018
MM1002BO.002
Тетевен - арт пленер

В Тетевен за трета година се е състоял арт пленер


Тетевен, 13 октомври /Даниела Балабанова, БТА/
Арт пленер Вила Червен 2018 "Есенни миражи" се е състоял за трети път в Тетевен. Той е завършил с откриване на изложба с изработените творби, на която е присъствала кмета на общината Мадлена Бояджиева, съобщават от общинската администрация.
Част от творбите, които били представени на изложбата в художествената галерия при Народно читалище "Съгласие - 1869 г.", били изработени от ученици от Начално училище "Хаджи Генчо" в Тетевен. Те са имали възможност в продължение на два дни в салона на Община Тетевен да се докоснат до различни текстилни техники, които се изучават в Националната художествената академия.
По време на арт пленера били представени три техники - ръчна хартия от рециклирана хартиена каша, рисуване на коприна, както и сухо плъстене с вълна. Тези текстилни техники са използвани и открити още от древността и намират употреба и в наши дни. Днес се използват предимно като изразно средство в текстилното изкуство, допълват от администрацията.
В Арт пленер Вила Червен 2018 са участвали проф.Вихрони Попнеделев, завеждащ Катедра "Текстил-изкуство и дизайн" в Национална художествена академия, както и преподавателите доц. д-р Вержиния Макарова и Росен Тошев.
Организатори били Община Тетевен и Вила "Червен" - Тетевен.

/ММ/