За осма поредна година ще се състои изложението "Дни на италианското образование"

За осма поредна година ще се състои изложението "Дни на италианското образование"

BOBSTH 06:25:01 13-10-2018
MM1553BO.006 06:25
италианско образование - изложение

За осма поредна година ще се състои
изложението "Дни на италианското
образование"


София, 13 октомври /Димитрина Ветова, БТА/
За осма поредна година у нас ще се състои изложението "Дни на италианското образование", в което ще участват представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Това съобщиха организаторите от агенцията за образование в чужбина "Скай лайнс".
Изложението ще се състои днес в "Интерпред" в София, а на 14 октомври ще гостува в хотел "Графит" във Варна. Форумът се организира под патронажа на Италианската търговска камара и са очаква да бъде открит в София от италианския посланик.
На изложението специални гости ще са: Politecnico di Milano - безспорният лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа; Universita Cattolica del Sacro Cuore, в който е завършил бившият председател на Еврокомисията Романо Проди; университетът на Венеция - CaТFoscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа; IULM - International University of Languages and Media - единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици.
Световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации - Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy, също ще участват в изложението. Ще гостува и центърът за езиково обучение LinguaViva, който организира курсове за изпита по архитектура в Италия.
За първи път през тази година в изложението ще се включат и два италиански онлайн университета - Pegaso Universita Telematica и Universita Mercatorum. Академичните степени, издавани от тях, притежават същата юридическа стойност, каквато и дипломите, издавани от традиционните университети.
Университетите в Италия отпускат различи стипендии на базата на висок успех или креативност. Държавата, счита, че всеки има право на висше образование, независимо от финансовите и социалните възможности, и отпуска стипендии на базата на семейния доход и успеха на студентите.
Таксите за обучение в държавните университети в Италия са от 900 до 3900 евро, като повечето български студенти заплащат около 1000 евро. На форума ще има съпътстваща програма с презентации на участниците, която дава възможност за допълнителна информация за условията на кандидатстване и за изискванията за прием в италианските университети.
Италия е в ТОП 10 на най-предпочитаните дестинации за обучение на студентите, отбелязват образователните консултанти. И допълват, че Италия е все по-привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Близо 80 000 международни студенти, които търсят висококачествени академични програми, избират да се обучават именно там. В отговор на това, наред с огромния избор от специалности на италиански език, университетите и академиите въвеждат все повече програми и на английски език.
/ММ/