Четиримата гранични полицаи, обвинени в престъпление от турските власти, ще бъдат разпитвани пред съда в Бургас

Четиримата гранични полицаи, обвинени в престъпление от турските власти,  ще бъдат разпитвани пред съда в Бургас

BOBSTH 15:43:01 12-10-2018
RM1542BO.023
Бургас - съд - гранични полицаи

Четиримата гранични полицаи, обвинени в престъпление от турските власти, ще бъдат разпитвани пред съда в Бургас


Бургас, 12 октомври /Ирина Радева, БТА/
Районният съд в Бургас ще призове четиримата гранични полицаи и ще ги запознае с обвинението на турските съдебни власти за извършване на престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на нашия съд. Заседанието е следващата седмица във вторник /16 октомври/. Районният съд в Бургас трябва да изпълни съдебна поръчка на I-ви Тежък наказателен съд - град Къркларели, Република Турция.
Нашите гранични полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков са привлечени като обвиняеми от турските съдебни власти. Те са подведени под отговорност за съучастие в престъпление за причиняване на смърт поради небрежност, причиняване на леко нараняване и увреждане на имущество, според действащото законодателство в Република Турция.
В молбата на чуждия съд е включен и разпит на четиримата по изложените в поръчката обстоятелства.
На 16 юли тази година Районен съд - Бургас проведе първо заседание по изпълнението на съдебната поръчка. Делото бе отложено на основание чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека, за да се запознаят обвиняемите лица с обвинението и имат възможност да изградят защитни тези.

/РУМ/