В Банско започна изграждане на нова детска градина

В Банско започна изграждане на нова детска градина

BOBSTH 17:19:01 11-10-2018
RM1718BO.027
Банско - детска градина - първа копка

В Банско започна изграждане
на нова детска градина


Благоевград, 11 октомври /Димитър Владов, БТА/
Кметът на Банско Георги Икономов направи символичната "първа копка" за изграждането на нова детска градина в курортния град, съобщиха от общината.
"Благодарение на подкрепата на държавата получихме целево финансиране за изграждането на нова детска градина в размер на 1 200 000 лева. Разкриваме работната площадка с мисъл за бъдещето - да осигурим оптималните условия за отглеждането на близо 100 деца. По този начин ще разрешим един дългогодишен проблем с нарушаването на допустимия максимум на броя на децата и ще осигурим по-спокойна среда за тяхното отглеждане", заяви Икономов по време на церемонията.
Детската градина е проектирана съгласно всички съвременни изисквания. В нея се предвижда да се помещават четири детски групи, като всяка от тях ще разполага със собствени гардеробни, занимални, спални и санитарни помещения. Ще бъде изграден също асансьор за лица в неравностойно положение, а отоплението ще бъде локално, с котел на пелети. Планира се обектът да бъде построен до края на 2019 г./РУМ/