Иранският посланик посети Областна администрация - Пловдив

Иранският посланик посети Областна администрация - Пловдив

BOBSTH 16:32:01 11-10-2018
RM1631BO.022
Пловдив - областен управител - посещение

Иранският посланик посети Областна администрация - Пловдив


Пловдив, 11 октомври /Таня Благова,БТА/
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров прие на официално посещение новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Ислямска република Иран в България Сейед Мохаммад Джавад Расули, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Областният управител на Пловдив е представил пред госта си възможностите, които предоставя най-бързо развиващата се икономическа зона в България, и изключително добрия бизнес климат. На срещата е обсъдено икономическо партньорство, както и организирането на форум, на който да се срещнат представители на бизнеса от двете държави. Иранският посланик е посочил, че очаква задълбочаване на двустранните отношения. Той е предложил да бъде подписан меморандум за побратимяване между Пловдивска област и иранската провинция Маркази, чиято столица е индустриално развитият град Арак и е поканил участници от българска страна на предстоящото икономическо изложение Иран Expo 2018, което ще се проведе в Техеран.
Областният управител и посланик Расули са били единодушни, че ще положат всички усилия, за да бъде изградено ползотворно икономическо сътрудничество, се посочва още в съобщението.

/РУМ/