Празник на италианската култура се организира в Перник

Празник на италианската култура се организира в Перник

BOBSTH 15:48:01 11-10-2018
RM1547BO.016
Перник - сътрудничество

Празник на италианската култура се организира в Перник


Перник, 11 октомври / Елка Робева, БТА /
Празник на италианската култура ще се състои в Перник през ноември. Това е било договорено от областния управител Ирена Соколова със заместник-посланика на Италия у нас Емануеле Полио и представители на италианското посолство, които са посетили днес Перник, съобщава пресцентърът на областната администрация.
Инициативата се реализира от областната администрация в Перник като част от комуникационната стратегия на България за ЕС в рамките на приоритет 2: "2018 - Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз".
Събитието, на което ще присъстват и представители на Италианската търговска камара и Конфиндустрията, ще представи постиженията на италианската производствена система в областта на иновацииите, конкурентоспособността и устойчивостта.
"Радвам се, че партньорството между България и Италия ще има и своето измерение в Перник. С представянето на тази интересна страна в Перник, ще положим основите на но ползотворно сътрудничество и бъдещ обмен в различни сфери като културата, икономиката и предприемачеството", е споделила Ирена Соколова./РУМ/