"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата утре

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата утре

BOBSTH 15:17:31 11-10-2018
RM1516BO.014
София - вода - спиране

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в
някои части на столицата утре


София, 11 октомври /Ирина Симеонова, БТА/
"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в
някои части на столицата утре, съобщиха от дружеството.
Подмяна на спирателен кран на бул. "Мадрид", в кв. "Подуене", е причината за спиране на водоподаването от 00.00 до 06.00 ч. на живеещите в района на бул. "Мадрид", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Ген. Данаил Николаев", жп гара Подуене.
Във връзка с извършване на степ тест за измерване на налягането във водопроводната мрежа в кв. "Бояна", се налага спиране на водоподаването от 00.00 до 06.00 ч. на живеещите в района на ул. "Воденичница", ул. "Даскал Стоян Попандреев", ул. "Околовръстен път", ул. "Радецки", ул. "Кумата", ул. "Севастократор Калоян" и района между ул. "Даскал Стоян Попандреев", ул. "Иваница Данчев", ул. "Севастократор Калоян", ул. "Герганица" и ул. "Байкал".
Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 301 в жк. "Надежда" 3, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 ч. на живеещите в района на бл. 301, бл. 302, бл. 303.
Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Стефан Стамболов" в Центъра, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 ч. на живеещите в района на бул. "Стефан Стамболов" от ул. "Пиротска" до бул. "Тодор Александров" - четните номера.
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Дунавски лебед", в кв. "Васил Левски", се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 18.00 ч. на живеещите в района на ул. "Дунавски лебед" от ул. "Поп Грую" до ул. "Станислав Доспевски".
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска.
/РУМ/