Недоверието към правителството расте, увеличават се и лъжите към българското общество, коментира лидерът на ДБГ Димитър Делчев

Недоверието към правителството расте, увеличават се и лъжите към българското общество, коментира лидерът на ДБГ Димитър Делчев

BOBSTH 14:12:31 11-10-2018
GI1411BO.013
Пловдив - ДБГ - пресконференция

Недоверието към правителството расте, увеличават се
и лъжите към българското общество, коментира
лидерът на ДБГ Димитър Делчев


Пловдив, 11 октомври /Таня Благова,БТА/
Недоверието към правителството расте, увеличават се лавинообразно и лъжите към българското общество, коментира председателят на ПП ДБГ Димитър Делчев на пресконференция в пресклуба на БТА.
Заместник-председателят Найден Зеленогорски настоя да се разследва вчерашното решение на Министерски съвет за отпускане на 43 милиона лева на община Варна за закупуване на "Дупката" в центъра на града от бизнесмена Георги Гергов. Той каза, че няма такава цена от 15 000 лева/кв. метър в България, а преди година оценката на имота е била четири пъти по-малка. Зеленогорски настоява отговорните институции да се самосезират и да разследват тази сключена на тъмно сделка, за която трябва да плаща българският данъкоплатец.
Димитър Делчев коментира, че все още не е ясно как организацията ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент. Той поясни, че следващото обединение на политически организации в център-дясно трябва да е различно от Реформаторския блок, да е справедливо и устойчиво, което има ясни принципи и точни позиции. Едно ново обединение, което да е способно да управлява държавата по нов начин и нов модел, каза Делчев. Той отбеляза, че управляващата коалиция е изчерпала своя ресурс на доверие и не изключи възможността през пролетта в страната да има предсрочни парламентарни избори.


/ГИ/