Посланикът на Япония е очакван гост на Медицинския университет в Плевен

Посланикът на Япония е очакван гост на Медицинския университет в Плевен

BOBSTH 14:08:31 11-10-2018
MH1408BO.019
Плевен - наука - посланик

Посланикът на Япония е очакван гост на Медицинския университет в Плевен


Плевен, 11 октомври /Малин Решовски, БТА/
Посланикът на Япония у нас Масато Ватанабе е очакван гост утре на Медицинския университет /МУ/ в Плевен и на XVI Международна научна конференция за студенти и млади лекари. Това съобщиха за БТА от висшето училище в града.
Програмата предвижда японският посланик да се срещне с ръководството на университета, с японските студенти в Плевен и да присъства на лекции на видни представители на медицинската наука и академичната общност от България, Австрия, Япония и САЩ, които ще представят най-нови достижения при лечение на напреднал стадий на злокачествени заболявания.
Д-р Кеничиро Хасуми от Токио /Япония/, основател на Международна изследователска фондация Хасуми - България, "Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен", ще представи лечението на осем случая на пациенти в четвърти стадий на рак. Хасуми в сочен за пионер в изследването и приложението на терапевтични противоракови ваксини. След него проф. д-р Дийн Манн от Университета в Мериленд /САЩ/ ще изнесе лекция за лечението на хора с напреднали злокачествени заболявания при съчетаване на имунотерапия със стандартна лъчетерапия. Своите доклади ще представят пред младите лекари и студентите по медицина д-р Галя Атанасова от Медицински университет - Плевен, д-р Томас Филипич, специалист по лазерна хирургия от Виена /Австрия/ и доц. д-р Емил Гачев от Медицински университет - София.
/МХ/