Бизнес делегация от Бурса, Турция, проучва възможности за инвестиции в региона на Пловдив

Бизнес делегация от Бурса, Турция, проучва възможности за инвестиции в региона на Пловдив

BOBSTH 13:13:02 11-10-2018
PP1312BO.008
Пловдив - делегация - инвестиции

Бизнес делегация от Бурса, Турция,
проучва възможности за инвестиции
в региона на Пловдив


Пловдив, 11 октомври /Дима Шопова, БТА/
Бизнес делегация от турския град Бурса проучва възможностите за инвестиции в региона на Пловдив. Възможностите за инвестиране в производство са били обсъдени днес на среща със зам.-кмета на Пловдив по "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" Стефан Стоянов. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.
По време на разговора Стоянов е подчертал, че в "Тракия икономическа зона" работят инвеститори от различни страни, като сред водещите сектори са производството на части за автомобилната индустрия и машиностроенето. Над 75 000 са заетите в производство в региона, е добавил Стефан Стоянов. По думите му всяка година община Пловдив изготвя и издава икономически анализи в помощ на потенциалните инвеститори.
Гостите от Бурса са задавали въпроси, свързани с данъчната система в България, пазара на електроенергия и горива, ресурса от работни кадри.
На срещата са присъствали кметът на община Първомай Ангел Папазов и председателят на Клъстер "Тракия икономическа зона" Пламен Панчев.

/ПП/