Община Пловдив е отличена в конкурса "Екообщина 2018"

Община Пловдив е отличена в конкурса "Екообщина 2018"

BOBSTH 09:24:01 11-10-2018
MM0923BO.006
Пловдив - "Екообщина 2018" -

Община Пловдив е отличена в конкурса "Екообщина 2018"


Пловдив,11 октомври /Таня Благова, БТА/
Пловдив спечели награда в конкурса "Екообщина 2018" в категорията "Устойчиво управление на битовите отпадъци" в раздела за голяма община, съобщават от общинския пресцентър. Отличието е връчено на заместник-кмета "Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците" Розалин Петков от посланика на Франция у нас Ерик Льобедел, снощи на церемония във Френския институт в столицата.
Пловдив е отличен за успешната и последователна политика, която реализира в областта на управлението на отпадъците, разделното събиране и голямата степен на оползотворяване на отпадъците - над 40 %. Журито оцени високо и проектите за събиране на отпадъците от заведения за хранене, за домашното компостиране, монтирането на подземните контейнери, наличието на площадка за предаване на отпадъци от домакинствата, информационните кампании и други дейности в тази посока.
Конкурсът се организира от френското посолство в партньорство с Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и е под патронажа на президента на Република България.
България е втората страна в света, в която Франция реализира платформата за диалог между институциите "Екообщина", се посочва още в съобщението.

/ММ/