Плувен турнир и премиера на песен в Плевен бяха насочени срещу агресията в училище и на улицата

Плувен турнир и премиера на песен в Плевен бяха насочени срещу агресията в училище и на улицата

BOBSTH 16:39:02 16-09-2018
IS1636BO.013
Плевен - турнир - песен

Плувен турнир и премиера на песен в Плевен бяха насочени срещу агресията в училище и на улицата


Плевен, 16 септември /Малин Решовски, БТА/
В Плевен плувен турнир и премиера на песен са били насочени срещу агресията в училище.
Предателят на Общинския съвет Мартин Митев е дал старт на състезанието, организирано по проект на Министерството на младежта и спорта и асоциация "Докосни дъгата". Това съобщиха от общината.
Над 60 деца на възраст от 15 до 19 години от различни учебни заведения в Плевен са се включили в надпреварата в Общинския плувен комплекс. Проектът е наречен "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние!" и е подкрепен от плувен клуб "Инвиктус" в Плевен с управител и треньор Кирил Бъчваров.
След оспорвани битки са излъчени победителите в различните стилове, а наградите са връчени на тържество на футболното игрище на училище "Иван Вазов" от областния управител Мирослав Петров, председателя на Общинския съвет Мартин Митев, Албена Тотева - началник на РУО - Плевен, директора на ОД на МВР - Плевен комисар Красимир Начев, световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, изпълнителния директор на Националната спортна база Пламен Манолов и от директора на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев.
Асоциация "Докосни дъгата" е връчила купа на личност, която подкрепя организацията и има съпричастност към проекта. Отличието е получила сенсей Милена Кирниколова - старши треньор и управител на Спортен клуб по карате "Спартак-Плевен".
След финала на състезанието е представена песента "Агресия" от Теди Кацарова, Дичо и RDMK, която е насочена срещу агресията в училище и на улицата. С подкрепата на асоциация "Докосни дъгата" е създаден и клип към песента.

/ИС/