Според германски депутат Пловдив е трансформиран чрез инфраструктурните проекти

Според германски депутат Пловдив е трансформиран чрез инфраструктурните проекти

BOBSTH 16:21:31 16-09-2018
IS1618BO.012
Пловдив - община - посещение

Според германски депутат Пловдив е трансформиран чрез инфраструктурните проекти


Пловдив, 16 септември /Дима Шопова, БТА/
Регионалното сътрудничество и възможностите за обмяна на добри практики в различни сфери обсъдиха на среща днес в Пловдив депутатът от германския Бундестаг Николас Льобел, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, кметът на града Иван Тотев, заместник-кметът Розалин Петков. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
В качеството ми на член на Комисията по външна политика - отговарям за контактите с България и Западните Балкани, за мен е много вълнуващо да посетя Пловдив, който ще бъде Европейска столица на културата през следващата година, е казал Льобел, цитиран в прессъобщението на общината. Той е споделил, че първото му впечатление от града е трансформацията чрез инфраструктурните обекти. Да бъдеш културна столица на Европа е свързано не само със събитийния и културен календар, а и възможност за промяна и за инфраструктурни постижения, е подчертал гостът.
Събитието, което ще даде официалния старт на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-та година, ще е на 12 януари. Прогнозите са около 50 хиляди гости да посетят откриващия уикенд. Подготвена е богата програма, е казал кметът Иван Тотев.
Гостите са били запознати със забележителностите на града, сред които Античния театър, Римския стадион, къща Клианти, първият квартал за творчески индустрии "Капана" и други.

/ИС/