За "Варошлийски вечери" в Ловеч пристигат три чуждестранни делегации

За "Варошлийски вечери" в Ловеч пристигат три чуждестранни делегации

BOBSTH 19:17:31 14-09-2018
PP1915BO.006
Ловеч - "Варошлийски вечери" - делегации

За "Варошлийски вечери" в Ловеч
пристигат три чуждестранни
делегации


Ловеч, 14 септември /Даниела Балабанова, БТА/
Три чуждестранни делегации ще посетят Ловеч по време на "Варошлийски вечери" на 19 и 20 септември, съобщават от общинската администрация.
От 18 до 21 септември ще гостуват представители на побратимения гр. Ерфурт, Германия. В делегацията са д-р Саша Дьол, ръководител на Градската градина в Ерфурт, както и Симоне Крафт, експерт по протокол и международни отношения в администрацията на Ерфурт.
Ще гостува и делегация от Калиш, Полша. Тя ще се представлява от Малгожата Зажицка, член на Градския съвет на Калиш, както и от ръководители на две гимназии.
От 19 до 22 септември в Ловеч ще бъдат и гости от Сиктивкар, Република Коми на Руската федерация. Ще пристигнат Анна Дю, председател на Общинския съвет на муниципалното образувание на градския окръг Сиктивкар, и Елена Семейкина, зам.-ръководител на администрацията на муниципалното образувание на градския окръг Сиктивкар.
Програмата на "Варошлийски вечери" включва изложба за бита на ловчанлии, която ще бъде открита на 19 септември /сряда/ от 17.30 часа в Художествената галерия. На следващия ден на сцената на площад "Тодор Кирков" жителите и гостите на града ще видят концерта-спектакъл "Le grand tango" на Симфониета-Видин, със специалното участие на формация "Елит"-Ловеч.

/ПП/