Открит бе обновеният закрит плувен басейн в разградското училище "И.С.Тургенев"

Открит бе обновеният закрит плувен басейн в разградското училище "И.С.Тургенев"

BOBSTH 18:26:01 14-09-2018
PP1823BO.004
Разград - училище - басейн

Открит бе обновеният закрит плувен басейн
в разградското
училище "И.С.Тургенев"


Разград, 14 септември /Садет Кърова, БТА/
Единственият на територията на област Разград закрит плувен басейн, намиращ се в сградата на ОУ "Иван Сергеевич Тургенев", бе открит след основен ремонт и обновление. Водосвет отслужи архиерейският наместник отец Георги.
Съоръжението е било ремонтирано частично през 2004 г. по съвместен българско-швейцарски проект на община Разград. През 2013 г. при реализация на мащабния проект за саниране на училището са извършени допълнителни ремонтни работи по външното саниране, смяна на дограмата, ремонт на отоплителната система, поставяне на ново осветление и купуването на два газови котела.
През това лято, благодарение на щедри дарители от бизнеса и доброволния труд на ученици, учители, родители и граждани, спортното съоръжение, което не функционираше дълги години, е ремонтирано и вече е готово за експлоатация. Плувният комплекс има и име - "Амфибия", като то е избрано чрез анкета.
Директорът на учебното заведение Милена Орешкова благодари на дарителите, на учителския колектив, на родителите, гражданите и децата за съпричастността. Тя посочи, че в плувния комплекс са оборудвани зала за рехабилитация на деца с увреждания, фитнесзала и сауна. Басейнът ще се използва по график от учениците във всички разградски училища и детски градини за провеждане на часовете по физкултура, ще има и възможности за посещения от граждани срещу минимална такса, допълни Орешкова.
Сред гостите на тържеството бяха областният управител Гюнай Хюсмен, кметът д-р Валентин Василев, предприемачът Никола Николов, който е инициатор и основен дарител на благотворителната инициатива, общински съветници, директори на училища и други.
/ПП/