Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри нов цех в Интендантско обслужване в Калофер

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри нов цех в Интендантско обслужване в Калофер

BOBSTH 16:08:01 14-09-2018
MM1605BO.023
Калофер - "Интендантско обслужване" - годишнина

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри нов цех в Интендантско обслужване в Калофер


Калофер, 14 септември /Дима Шопова, БТА/
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри нов кроячен цех в "Интендантско обслужване" в Калофер. Министърът поздрави работниците и служителите на фирмата и по повод 62-та годишнина от създаването на търговското дружество.
Безотговорната политика години наред доведе до това, че голяма част от икономическата структура на страната бе разрушена - от глупост, от алчност, от идеологически предразсъдъци, каза в приветствието си министър Каракачанов. Нашата амбиция от последната една година е да възраждаме икономическите структура на Министерството на отбраната, защото това, което е изградено, там където са създадени кадри, трябва да се полага усилия да се запазва и хората да се задържат на работните си места, добави министърът на отбраната. Той добави, че за около 2 години ръководството на дружеството е успяло да изплати близо 2 милиона лева стари задължения, другите структури към МО също се укрепвали и стъпвали на крака. Искаме да ги изправим и да дадем възможност на хората да работят сигурно и без да се притесняват, както и да получават едни добри доходи, добави Каракачанов.
"Интендантско обслужване" е с основна дейност производство на горно облекло и е специализирано в изработването на униформени, специални и работни облекла, фуражки и украса към тях, цивилни облекла по еталон с материали на клиента. През последните две години успяхме да стабилизираме фирмата в Калофер, да изплатим не малко стари задължения и да открием новия цех, каза в обръщението си управителят на дружеството Емил Ботов. По думите му инвестицията на кроячния робот и помещението за него е в размер на около 200 000 лева.
Пред журналисти Красимир Карачанов каза, че нова кандидатура за министър на транспорта ще бъде обсъдена в понеделник на Коалиционен съвет, но отказа да коментира евентуално име, като припомни, че това е право на ГЕРБ. На въпрос има ли реална възможност за предсрочни парламентарни избори у нас, Красимир Каракачанов отговори, че към момента няма подобни изгледи.

/ММ/