Димитровград откри обновения си по проект център

Димитровград откри обновения си по проект център

BOBSTH 14:52:01 14-09-2018
MM1449BO.015
Димитровград - център - проект

Димитровград откри обновения си по проект център


Димитровград, 14 септември /Николай Грудев, БТА/
С рязане на лента и музикална програма в Димитровград бе открита обновената по проект централна градска част, съобщиха от местната администрация. Ремонтните и строителни работи са на обща стойност от 5 185 000 лева, съобщиха от пресцентъра на общината.
Обновяването на пешеходната зона по бул."България" обхваща над 32 декара площ. За две години са извършени дейности, които са подобрили значително естетическия облик на градския център. Създадоха се условия за интегриране на хората в неравностойно положение и се повиши безопасността и сигурността на градската среда, казаха още от общината.
На заключителната пресконференция днес е било отчетено, че е извършено цялостно почистване и възстановяване на колонадите, където с поставянето и на новите осветителни тела се е разкрила красотата на тези зони.
Зелените площи са преорганизирани като пространства и са обогатени с нови дървесни видове, храсти и цветя, които в допълнение с новото декоративно парково осветление създават уютна среда за отдих и почивка.
Градският център на Димитровград попада в рамките на културен маршрут към Съвета на Европа "Атриум - архитектура на тоталитарните режими на 20 век в Европейската градска памет", с което получава признание на европейско ниво със своята културна ценност и стойност, припомнят от общината.
При тържественото прерязване на лентата председателят на ОбС Гергана Кръстева е казала, че времето ще направи още по-красив центъра и че е благодарила на кмета и екипа му за постигнатите резултати. Областният управител на Хасковска област Станислав Дечев е изтъкнал, че темпът, с който в Димитровград се откриват нови обекти, го прави най-развивищият се в областта.

/ММ/