Третият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще бъде открит в Ловеч

Третият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще бъде открит в Ловеч

BOBSTH 07:54:01 06-09-2018
MH1818BO.015 07:54
Луковит - млекопреработватели - национален събор

Третият национален събор
"Млечният път на България през вековете"
ще бъде открит в Ловеч


Луковит, 6 септември /Даниела Балабанова, БТА/
Млекопреработватели от страната се събират на третия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит от днес /6 септември/ до 8 септември, където ще покажат своето производство, съобщават от общинската администрация. Посетителите на събора ще могат да опитат български традиционни млечни продукти, да се срещнат с традицията на млечния сектор. Предвидена е и богата музикална и танцова програма.
Събитието се организира от Асоциацията на млекопреработвателите в България /АБМ/ и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие". Млекопреработватели, млекопроизводители, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат на събора своите продукти, които посетителите ще могат да вкусят и да им се насладят.
Откриването на събора е от 11.00 часа на площад "Трети март", когато музикална програма ще изнесат фолклорен танцов ансамбъл "На мегдана" и местни изпълнители.
От 13.00 часа ще започне конференция "Бъдещето на млечния сектор - проблеми, визия, представяне на новата ОСП".
На следващия ден /7 септември/ организаторите са помислили за най-малките, като са планирали кулинарна школа "Детски млечни вкуснотии".
/МХ/