Пловдив отпразнува годишнината от спечелването на титлата Европейска столица на културата

Пловдив отпразнува годишнината от спечелването на титлата Европейска столица на културата

BOBSTH 20:56:01 05-09-2018
MH2053BO.032
Пловдив - празненства - Европейска столица на културата

Пловдив отпразнува годишнината
от спечелването на титлата
Европейска столица на културата


Пловдив, 5 септември /Таня Благова, БТА/
Пловдив тържествено отпразнува 4-та годишнина от спечелването на титлата Европейска столица на културата.
Специалният за града ден започна с много забавни и позабравени от съвременните деца игри във фестивала "Челик фест", в който се включиха много малчугани и техните родители. През целят ден в града звучеше празнична музика на две сцени, както и от балкони на емблематични за "Главната" сгради. От четирите посоки на града, от четири квартала специални автобуси превозиха безплатно пловдивчани и гостите на града до центъра, а пътуването им бе съпроводено с авторска музика на музиканти от оркестър "Брестовица".
На тържествена церемония в Драматичен театър - Пловдив чрез режисиран за събитието спектакъл бе представена програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, основните акценти в нея и календара от ключовите за 2019 година събития.
Отбелязването на годишнината от избирането на Пловдив за Европейска столица на културата продължава със 3D мапинг на сградата на Фондация "Пловдив 2019" на площад "Римски стадион", а часовникът в купола й ще отброява оставащите 100 дни до началото на Европейска столица на културата - Пловдив 2019.
/МХ/