В Добрич започват ремонти в двата театъра

В Добрич започват ремонти в двата театъра

BOBSTH 15:52:01 05-09-2018
GI1549BO.021
Добрич - театри - ремонти

В Добрич започват ремонти в двата театъра


Добрич, 5 септември /Юлияна Христова, БТА/
В Добрич започват ремонти в сградите на драматичен театър "Йордан Йовков" и кукления "Дора Габе" с ресурс от над 500 000 лева, съобщиха от пресцентъра на местната организация на ГЕРБ. За проектите, получили подкрепата на министъра на културата Боил Банов, са съдействали народните представители от ГЕРБ от региона Пламен Манушев и Даниела Димитрова, посочват от пресслужбата.
Около 420 000 лева ще бъдат вложени за обновяване на драматичния театър, който през 2018-а отбелязва 90-годишнината от своето създаване. Ще бъде извършен основен ремонт на покрива като на повече от 4000 квадратни метра ще бъде направена хидро и топлоизолация. След процедура за обществена поръчка вече е сключен договор с изпълнител на строителните работи, които трябва да приключат до три месеца. Основен ремонт на покрива на театъра се прави за първи път от построяването на сградата през 1981 година, посочват от партийния пресцентър. На следващ етап ще се търсят възможности и за изграждане на нова отоплителна инсталация в театъра.
В кукления театър също ще бъде ремонтиран покривът на сградата като ще бъдат вложени около 120 000 лева. През последните години е правен само частичен ремонт на покривната конструкция. Проектът сега предвижда ново конструктивно решение, за да не се допуска навлизането на влага в сградата. Строителните работи трябва да приключат до два месеца, информират от ГЕРБ-Добрич./ГИ/