Община Благоевград с богата програма за първия учебен ден

Община Благоевград с богата програма за първия учебен ден

BOBSTH 15:42:01 05-09-2018
GI1538BO.020
Благоевград - първи учебен ден - програма

Община Благоевград с богата
програма за първия учебен ден


Благоевград, 5 септември /Димитър Владов, БТА/
Богата програма и интересни събития е подготвила община Благоевград в навечерието на първия учебен ден. Програмата започват на 15 септември от 09:30 часа на площад "Македония" със спортна панорама-форум, който има за цел да популяризира спорта сред учениците и подрастващите, както и да ориентира родителите и децата в даден спорт, съобщиха от общината.
Спортното събитие се организира за седма поредна година от община Благоевград, спортните клубове на територията на града, съвместно с Министерството на младежта и спорта . Всички клубове ще имат възможност да покажат постиженията си, завоюваните медали, купи и отличия.
Непосредствено след откриването на спортната панорама ще започне и инициативата "Новите шампиони". На площад "Македония", от 10:00 часа ще се проведат безплатни уроци по тенис за начинаещи. "Новите шампиони" се организира от община Благоевград и Българска федерация по тенис.
В навечерието на първия учебен ден, на 16 септември на площад "Македония" от 19:00 часа, всички заедно ще изпратят лятната ваканция с концерт "Ние решаваме". На сцената в центъра на града ще излязат Павел и Венци 'Венц, Михаела Маринова, Дара, Искрата, Ева Пармакова и други. "Ние решаваме" е Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.


/ГИ/