В живописния пленер "Певецът на Тунджа" в Ямбол се включиха и деца

В живописния пленер "Певецът на Тунджа" в Ямбол се включиха и деца

BOBSTH 15:13:01 05-09-2018
GI1509BO.013
Ямбол - живописен пленер - деца

В живописния пленер "Певецът на Тунджа"
в Ямбол се включиха и деца


Ямбол, 5 септември /Владимир Шишков, БТА/
В живописния пленер "Певецът на Тунджа", който се провежда за десети път в Ямбол, за първи път се включиха и деца. Те са участници в лятната академия по изкуствата, организирана от ямболската художествена галерия. За това информира нейният директор Петко Йорданов.
Пленерът е посветен на ямболския художник Стефан Бъчваров и ще продължи до 7 септември. В него участват шестима утвърдени живописци - Любен Генов - председател на СБХ, проф. Борис Желев - преподавател във великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Георги Динев - директор на художествената галерия в Бургас, Стефан Баев от Стара Загора, Катя Христова и Маргарита Дончева - преподавател в Националната художествена гимназия в Сливен .
По традиция обект на художествено пресъздаване са живописни местности около Ямбол и по долното течение на река Тунджа. Създадените по време на пленера творби - на утвърдените художници и на децата, ще бъдат представени на обща изложба и ще попълнят фонда на ямболската художествена галерия.

/ГИ/