Кметът на Шумен поздрави хор "Бодра песен" и ансамбъл "Веселяче" за последните им успехи на международна сцена

Кметът на Шумен поздрави хор "Бодра песен" и ансамбъл "Веселяче" за последните им успехи на международна сцена

BOBSTH 14:41:32 05-09-2018
RM1439BO.034
Шумен-поздравления-деца

Кметът на Шумен поздрави хор "Бодра песен"
и ансамбъл "Веселяче" за последните им
успехи на международна сцена


Шумен, 5 септември /Деян Герговски, БТА/
Кметът Любомир Христов поздрави децата и ръководителите на хор "Бодра песен" и ансамбъл "Веселяче" за постигнатите през това лято големи успехи на международни конкурси, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.
Шуменският хор "Бодра песен" с диригент Деница Узунова триумфира с голямата награда от 11-тото издание на международния хоров фестивал в Охрид. Освен най-високото отличие, талантливите шуменски изпълнители спечелиха още три приза - първа награда в категорията "Детски хорове", специална награда за изпълнение на духовна музика и специална награда от композитора Забро Забров за изпълнение на негова авторска песен.
Детският танцов ансамбъл "Веселяче" с ръководители Боряна Колева и Антон Марков представиха уникалния български фолклор на 12-тия международен музикален, песенен и танцов конкурс "Римини фест" - Италия през това лято. Шуменските танцьори бяха отличени с най-високото отличие - Гран при на фестивала, връчен от председателя на журито, известната италианска хореографка Лаура Конселита. В категория от девет до дванайсет години 36-те малки веселячета се състезаваха с групи от 19 държави - Украйна, Колумбия, Полша, Израел, Русия, Швеция, Словения и спечелиха сърцата на журито и публиката.
При срещата си с тях кметът Любомир Христов им благодари за радостта, която носят на шуменци с всяко свое постижение и прославят името на България и на Шумен.


/РУМ/